Ceturtdiena, 23. oktobris
Vārda dienas: Daina,  Dainis,  Dainida

Uzņēmējdarbība

Uzņēmējdarbība

08:50 - 11.02.2024

Ja vienojies, tad tā arī dari!

„Komforta zona ir mans ienaidnieks – gan mentāli, gan fiziski. Kad pārstāj sevi izaicināt, sākas degradācija. Daži mēdz teikt, ka man veicas. Bet tas vienmēr ir mērķtiecīgs un neatlaidīgs darbs, lai trāpītos īstajā laikā un īstajā vietā,” saka kuldīdznieks JURĢIS KALNIŅŠ, uzņēmuma Rietumu būvvadība līdzīpašnieks, kurš iesaistījies dažādos attīstības projektos.

08:37 - 04.02.2024

Rokdarbu mīļotājus gaida citās telpās

Agrākais Kuldīgas veikals Tīne tagad atrodas bijušā veikala Mežrozīte telpās Liepājas ielā 32, un tas ieguvis nosaukumu Pērle.

08:00 - 02.02.2024

Svarīgi ir ieklausīties pircējos

Mājražotāju veikals Kuldīgas labumi Pilsētas laukumā šogad svinēs desmito jubileju. Vadītāja Daiga Sermole skaidro, ka jauna produkcija tiek izvēlēta pēc klientu pieprasījuma.

08:36 - 20.01.2024

Pēc iedzīvotāju lūguma cep tostermaizi

Kuldīgas maizes ceptuve gandrīz pusgadu ir īpašnieka Gata Rozenfelda rokās. Viņš ļoti rūpējas, lai te ražotajam ir augsta kvalitāte, pārsvarā dabīgas sastāvdaļas, nemainīga cena un plašs sortiments. Pēc iedzīvotāju lūguma uzņēmums atsācis cept tostermaizi.

08:46 - 10.12.2023

Michelin atzinība: izcils novērtējums šefpavāriem un komandām

Pasaulslavenais restorānu ceļvedis Michelin Guide pirmo gadu izveidojis labāko vietu sarakstu Latvijā. Tajā ieteikti 26 restorāni – 19 Rīgā un septiņi ārpus tās, tai skaitā Entresol Rīgā un Zoltners Tērvetē, kuru šefpavāri Raimonds Zommers un Nauris Malāhovs ir no Kuldīgas novada.

12:00 - 12.10.2023

08:00 - 10.10.2023

10:00 - 08.10.2023

Mājražotāji iegūst daudz medaļu

Kuldīgas novada mājražotāji no pārtikas produktu konkursa, kas notika pasākuma Novada garša noslēgumā Rīgā, Āgenskalna tirgū, atveduši vairākas zelta, sudraba un bronzas godalgas. Kā stāsta Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas biroja uzņēmējdarbības konsultante Linda Dūdiņa-Hoiere, konkurss jau ceturto gadu rīkots kopā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti. Tam savus izstrādājumus pieteikuši ražotāji […]

10:00 - 08.10.2023

08:00 - 03.10.2023

Ar cieņu pret vēsturiskām vērtībām

Kuldīgā būvniecībā notiek liela rosība – visur kaut ko labo, restaurē un ceļ. Interesanti! Kas tur būs? Tā Kurzemniekam lasītāji vaicājuši ne reizi vien. Kopā ar uzņēmuma Linde Invest pārstāvjiem Kasparu un Kristu Bergmaņiem un Lindes būves vadītāju Oskaru Ziemeli devāmies apskatīt trīs objektus.

08:00 - 03.10.2023

08:00 - 27.09.2023

Krodziņš trim paaudzēm

Dzīvās uguns krodziņš Klūdziņa, kas pazīstams ar savu gardo šašliku, ir viens no vecākajiem restorāniem Kuldīgā – augustā tas nosvinēja 30. gadadienu. Īpašniekam Guntim Stuceram vaicājam, kā šai laikā klājies.

08:00 - 27.09.2023

08:00 - 26.09.2023

Kuldīgā būs jauns doktorāts

Sākta pārbūve Kuldīga vecās slimnīcas katlumājā O.Kalpaka ielā – tur taps doktorāts, kurā vienuviet varēs strādāt septiņi ģimenes ārsti.

08:00 - 26.09.2023

09:00 - 02.09.2023

Sestdienas rītā pēc svaigas maizes

Kuldīgā, Liepājas ielā 23, sestdienu rītos nu var iegādāties un nogaršot tikko ceptu maizi ar dabīgo ieraugu. Ceptuvē Celms maize ir klasiskā, rudzu, olīvu un sēklu maize, kā arī bagete un fokača.

09:00 - 02.09.2023

08:00 - 02.09.2023

Kurzemes vēsture iemiesojas viesnīcā

Kuldīgā pirmā apartamentu viesnīca Gothards durvis vēra pirms Jāņiem – 22. jūnijā. Viesnīcas koncepcijā stāsts par Kurzemes hercogu dzimtu savijas ar mūsdienu interjera un dzīvesveida tendencēm.

08:00 - 02.09.2023

08:00 - 21.08.2023

Krāj jaunus iespaidus un zināšanas

Augustā Kuldīgas novada pašvaldības nodarbinātības programmā 38 darbavietās novadā strādā 69 skolēni. Kādam tā ir pirmā reize, cits vienā un tajā pašā darbavietā jau ir atkārtoti, taču mērķis jauniešiem ir viens – nopelnīt savu naudiņu un iegūt pieredzi, lēnām saprotot, ko tad darīt nākotnē.

08:00 - 21.08.2023

08:00 - 15.08.2023

Medu pērk tikai zāļu vietā, un bizness sarucis

Medus uzskatāms par mūsu senču pirmo saldumu. Tas ir brīnumlīdzeklis, kas palīdz pret saaukstēšanos, uzlabo imūnsistēmu, ir gards cukura aizvietotājs dzērienos un izmantojams ne vien desertos, bet arī kā piedeva jeb mērce sāļām uzkodām un gaļas marinādei. Kuru ziedu medu visvairāk izvēlas Kuldīgas novada iedzīvotāji? Vai bizness ir ienesīgs? Par to saruna ar bitenieku Pēteri […]

08:00 - 15.08.2023