Uzņēmējdarbība
08:00 - 02.02.2024
Svarīgi ir ieklausīties pircējosMājražotāju veikals Kuldīgas labumi Pilsētas laukumā šogad svinēs desmito jubileju. Vadītāja Daiga Sermole skaidro, ka jauna produkcija tiek izvēlēta pēc klientu pieprasījuma.
08:36 - 20.01.2024
Pēc iedzīvotāju lūguma cep tostermaiziKuldīgas maizes ceptuve gandrīz pusgadu ir īpašnieka Gata Rozenfelda rokās. Viņš ļoti rūpējas, lai te ražotajam ir augsta kvalitāte, pārsvarā dabīgas sastāvdaļas, nemainīga cena un plašs sortiments. Pēc iedzīvotāju lūguma uzņēmums atsācis cept tostermaizi.
08:46 - 10.12.2023
Michelin atzinība: izcils novērtējums šefpavāriem un komandāmPasaulslavenais restorānu ceļvedis Michelin Guide pirmo gadu izveidojis labāko vietu sarakstu Latvijā. Tajā ieteikti 26 restorāni – 19 Rīgā un septiņi ārpus tās, tai skaitā Entresol Rīgā un Zoltners Tērvetē, kuru šefpavāri Raimonds Zommers un Nauris Malāhovs ir no Kuldīgas novada.
08:29 - 29.11.2023
Nīkrāces pagasta Lēnu muiža trīs gados piedzīvojusi dažādas pārmaiņas, jaunie īpašnieki Liene un Ainārs Zvīdriņi no Mārupes šo vietu atjaunojuši, un vēruši durvis publikai.
08:00 - 24.11.2023
Nu jau ne tikai snēpelnieki, bet arī gardēži no tālākām vietām zina, kas patiesībā slēpjas aiz šī sociālajos medijos cirkulējošā kalambūra.
08:41 - 12.11.2023
12:00 - 12.10.2023
08:00 - 10.10.2023
10:00 - 08.10.2023
08:00 - 03.10.2023
08:00 - 27.09.2023
Krodziņš trim paaudzēmDzīvās uguns krodziņš Klūdziņa, kas pazīstams ar savu gardo šašliku, ir viens no vecākajiem restorāniem Kuldīgā – augustā tas nosvinēja 30. gadadienu. Īpašniekam Guntim Stuceram vaicājam, kā šai laikā klājies.
08:00 - 26.09.2023
Kuldīgā būs jauns doktorātsSākta pārbūve Kuldīga vecās slimnīcas katlumājā O.Kalpaka ielā – tur taps doktorāts, kurā vienuviet varēs strādāt septiņi ģimenes ārsti.
09:00 - 02.09.2023
Sestdienas rītā pēc svaigas maizesKuldīgā, Liepājas ielā 23, sestdienu rītos nu var iegādāties un nogaršot tikko ceptu maizi ar dabīgo ieraugu. Ceptuvē Celms maize ir klasiskā, rudzu, olīvu un sēklu maize, kā arī bagete un fokača.
08:00 - 02.09.2023
Kurzemes vēsture iemiesojas viesnīcāKuldīgā pirmā apartamentu viesnīca Gothards durvis vēra pirms Jāņiem – 22. jūnijā. Viesnīcas koncepcijā stāsts par Kurzemes hercogu dzimtu savijas ar mūsdienu interjera un dzīvesveida tendencēm.
08:00 - 21.08.2023
Krāj jaunus iespaidus un zināšanasAugustā Kuldīgas novada pašvaldības nodarbinātības programmā 38 darbavietās novadā strādā 69 skolēni. Kādam tā ir pirmā reize, cits vienā un tajā pašā darbavietā jau ir atkārtoti, taču mērķis jauniešiem ir viens – nopelnīt savu naudiņu un iegūt pieredzi, lēnām saprotot, ko tad darīt nākotnē.
08:00 - 15.08.2023
Medu pērk tikai zāļu vietā, un bizness sarucisMedus uzskatāms par mūsu senču pirmo saldumu. Tas ir brīnumlīdzeklis, kas palīdz pret saaukstēšanos, uzlabo imūnsistēmu, ir gards cukura aizvietotājs dzērienos un izmantojams ne vien desertos, bet arī kā piedeva jeb mērce sāļām uzkodām un gaļas marinādei. Kuru ziedu medu visvairāk izvēlas Kuldīgas novada iedzīvotāji? Vai bizness ir ienesīgs? Par to saruna ar bitenieku Pēteri […]
08:00 - 14.08.2023
Grib izveidot Latvijas valriekstu zīmoluRendas pagasta Bukmeķos darbojas Latvijā lielākais aukstumizturīgo valriekstu šķirņu dārzs – SIA Westlake Baltijas klimatā izmēģina dažādas šķirnes.
00:18 - 08.08.2023
„Ministriju un valdības vietā nestrādāšu, bet mudināšu”Valsts prezidents EDGARS RINKĒVIČS vizītē Kuldīgā aizvadītajā nedēļā pavadīja ļoti piesātinātu dienu, tomēr vakarpusē izbrīvēja pusstundu sarunai ar Kurzemnieku.