Ceturtdiena, 6. februāris
Vārda dienas: Dace,  Dārta,  Dora,  Daris

Pēc iedzīvotāju lūguma cep tostermaizi

Raksta autors: Lāsma Veigelte, Lailas Liepiņas foto

08:36 - 20.01.2024

Kuldigas Maizes Ceptuve 2024 1
Kuldīgas maizes ceptuves īpašnieks Gatis Rozenfelds visus procesus apgūst pats, lai labāk apjaustu uzņēmuma attīstības iespējas.

Kuldīgas maizes ceptuve gandrīz pusgadu ir īpašnieka Gata Rozenfelda rokās. Viņš ļoti rūpējas, lai te ražotajam ir augsta kvalitāte, pārsvarā dabīgas sastāvdaļas, nemainīga cena un plašs sortiments. Pēc iedzīvotāju lūguma uzņēmums atsācis cept tostermaizi.

G.Rozenfelds stāsta: „Esam šo to atjaunojuši no vecajām receptēm un pārskatījuši pašreizējās. Apgrozījumu mazliet palielinām, un norit sarunas ar veikaliem. Pats esmu izgājis cauri visiem maizes tapšanas procesiem un biju pārsteigts, ka rudzu maize var būt arī gaiša. Bet tagad droši varu apgalvot, ka rudzu maizi cepam, nepievienojot ne grama kviešu miltu.”

Ar lepnumu vadītājs rāda ceptuves sirdi – maizes ieraugu. Te mērķis ir cept augstvērtīgu un garšīgu maizi pēc sentēvu receptēm. Menedžere Lana Kulberga atklāj: „Receptūra tā nomazināta, ka palikušas tikai ejošākās receptes. Atsākot strādāt, tostermaizes mūsu klāstā nebija, bet draugi un klienti lūdza. Ātri nekas nenotiek, bet nu jau vienu tostermaizes šķirni piedāvājam.” Katrs tikko sortimentā iekļautās maizes kukulītis tiek apčubināts un novērtēts. Cepēja Inta Vēreniece atklāj: „Pati daru visu no procesa sākuma – ierauga gatavošanas, mīcīšanas, formēšanas, raudzēšanas, cepšanas – līdz gatavam kukulītim, kad tas tiek sagriezts un ir gatavs ceļam uz veikaliem. Par jauno tostermaizi esmu ļoti priecīga, un mājās man ir skolnieks, kas to iecienījis.”

Lai gan tā tiek cepta tikai nedēļu, pieprasījums katru dienu aug. Bet, tā kā konkurence liela un Kuldīgas maizes ceptuve grib, lai to pamana, par piedāvājumu visu laiku jādomā. Tehnoloģe Līga Kolāte saka: „Uzlabojumi notiek daudzās lietās, piemēram, margarīnu nomainījām pret sviestu, jo gribam saglabāt vecās labās vērtības.” Kādreizējā dzeltenmaize pārtapusi jaunā izskatā un nosaukta par Puķīti. Ir arī saldā maize Kuldīgas odziņa, kādas līdz šim nav bijis.

Kuldīdznieki jau pamanījuši, ka veikalos var iegādāties arī siltu maizi. Tagad šai klāstā ir arī radziņš, bet drīz gaidāms pārsteigums – sastāvs tiks pamainīts.

Pašlaik uzņēmumā strādā 34 darbinieki. Ja tiks noslēgts līgums ar lielveikalu tīklu Rimi vai Maxima Latvija, darbs tiks organizēts maiņās.

Atbildēt