Svētdiena, 26. janvāris
Vārda dienas: Ansis,  Agnis,  Agneta

Svarīgi ir ieklausīties pircējos

Raksta autors: Amandas Gustovskas teksts un foto

08:00 - 02.02.2024

Kuldigas Labumi
Mājražotāju veikala Kuldīgas labumi vadītāja Daiga Sermole un pārdevēja Inta Ešenvalde skaidro, ka jauni piegādātāji tiek izvēlēti, uzklausot arī pircēju vēlmes.

Mājražotāju veikals Kuldīgas labumi Pilsētas laukumā šogad svinēs desmito jubileju. Vadītāja Daiga Sermole skaidro, ka jauna produkcija tiek izvēlēta pēc klientu pieprasījuma. Nesen tajā iekļautas arī Kuldīgas kulinārijas Banketērija Nr.1 pārtikas preces, plauktus papildinās dabīgi saldumi.

Pieprasa kulināriju, sieru, gaļu, maizi

Iepriekš kulinārijas ražojumus piegādājusi Mājas kulinārija no Kurmāles pagasta, kas nu darbību beigusi, un nācies meklēt jaunu ražotāju. Stāsta pārdevēja Inta Ešenvalde: „Izveidojās sadarbība ar Banketēriju Nr. 1. Divās nedēļās cilvēki produkciju jau iepazinuši, un vairāk pieprasīts ir galerts, cepts heks marinādē, arī kotletes, viltotais zaķis, kāpostu tīteņi. Jaunums ir ceptas aknas, kas daudziem garšo, – viens kungs, kad bija nogaršojis, tai pašā dienā nāca pirkt vēlreiz.” D.Sermole piebilst, ka pieprasījums pēc kulinārijas ir un Kuldīgas novadā nav neviena cita, kas to piedāvātu.

Vēl var iegādāties vietējo ražotus dzērienus, tostarp kafiju un vīnu, dažādus saldumus, žāvētas ogas, garšvielas u.c. lietas. Stāsta I.Ešenvalde: „Vispirktākā ir alsundznieces Gitas Dravnieces ceptā saldskābā, rudzu, klasiskā, sēklu un ķirbju maize, arī maizes čipsu grauzdiņi un ķiploku granulas. Tāpat mājražotāja Gundara Timbras svaigais un kūpinātais siers no Rucavas, Kuldīgas uzņēmuma Inrad kūpinātā gaļa: vistu šķiņķīši, mājas desas, cūku ribiņas un šķiņķi.”

Te tiek cepti sklandrauši, un tie ir pieprasīti. „Raušu sagataves atnes kuldīdzniece Gunta Veinberga, un mēs taisām pildījumu pēc tradicionālās receptes ar kartupeli, burkānu, sviestu, krējumu, olu, cukuru un ķimenēm. Cepam tik bieži, cik pircēji nāk: divas trīs vai pat četras reizes dienā,” skaidro pārdevēja.

Jaunumus var gaidīt ik pa laikam

D.Sermole turpina: „Vēl viens jaunums ir Nīkrāces ražotāja Andra Vaitekūna Dzīvā šokolāde, kurā izmantota 100% kakao šokolāde, ir dažādas garšas. Būs arī Abras dabīgie ogu saldumi no Ozolnieku pagasta. Uzklausot pircējus, izvēlamies jaunus ražotājus un pēc tam tos meklējam sociālajos medijos.”

Cik daudz ražotāju tiek meklēts citos novados? „Pavisam maz – ārpus mūsu novada ir vēl no Jelgavas un Rīgas. Bet savai produkcijai meklējam jaunas tirdzniecības vietas, piemēram, Vārmes marinējumus Ēdam zaļi vedam uz Lāču ceptuves veikalu. Ir doma regulāri ieviest ko jaunu, un šobrīd tie vairāk būtu saldumi. Ilgus gadus esmu strādājusi Saldus pārtikas kombinātā un gribētu te pārdot tur ražotās konfektes Gotiņa. Tās vasarā prasīja tūristi no Lietuvas.”

Atbildēt