uzņēmējdarbība
11:02 - 28.03.2024
Sākas sezonas laukstrādnieku reģistrācijas periodsNo 1. aprīļa sākas šā gada sezonas laukstrādnieku reģistrācijas periods. Tas ilgs līdz 30. novembrim.
08:50 - 11.02.2024
Ja vienojies, tad tā arī dari!„Komforta zona ir mans ienaidnieks – gan mentāli, gan fiziski. Kad pārstāj sevi izaicināt, sākas degradācija. Daži mēdz teikt, ka man veicas. Bet tas vienmēr ir mērķtiecīgs un neatlaidīgs darbs, lai trāpītos īstajā laikā un īstajā vietā,” saka kuldīdznieks JURĢIS KALNIŅŠ, uzņēmuma Rietumu būvvadība līdzīpašnieks, kurš iesaistījies dažādos attīstības projektos.
08:00 - 02.02.2024
Svarīgi ir ieklausīties pircējosMājražotāju veikals Kuldīgas labumi Pilsētas laukumā šogad svinēs desmito jubileju. Vadītāja Daiga Sermole skaidro, ka jauna produkcija tiek izvēlēta pēc klientu pieprasījuma.
08:36 - 20.01.2024
Kuldīgas maizes ceptuve gandrīz pusgadu ir īpašnieka Gata Rozenfelda rokās. Viņš ļoti rūpējas, lai te ražotajam ir augsta kvalitāte, pārsvarā dabīgas sastāvdaļas, nemainīga cena un plašs sortiments. Pēc iedzīvotāju lūguma uzņēmums atsācis cept tostermaizi.
08:46 - 10.12.2023
Pasaulslavenais restorānu ceļvedis Michelin Guide pirmo gadu izveidojis labāko vietu sarakstu Latvijā. Tajā ieteikti 26 restorāni – 19 Rīgā un septiņi ārpus tās, tai skaitā Entresol Rīgā un Zoltners Tērvetē, kuru šefpavāri Raimonds Zommers un Nauris Malāhovs ir no Kuldīgas novada.
08:00 - 24.11.2023
08:41 - 12.11.2023
12:00 - 12.10.2023
10:00 - 08.10.2023
08:00 - 03.10.2023
08:00 - 27.09.2023
Krodziņš trim paaudzēmDzīvās uguns krodziņš Klūdziņa, kas pazīstams ar savu gardo šašliku, ir viens no vecākajiem restorāniem Kuldīgā – augustā tas nosvinēja 30. gadadienu. Īpašniekam Guntim Stuceram vaicājam, kā šai laikā klājies.
09:00 - 02.09.2023
Sestdienas rītā pēc svaigas maizesKuldīgā, Liepājas ielā 23, sestdienu rītos nu var iegādāties un nogaršot tikko ceptu maizi ar dabīgo ieraugu. Ceptuvē Celms maize ir klasiskā, rudzu, olīvu un sēklu maize, kā arī bagete un fokača.
08:00 - 02.09.2023
Kurzemes vēsture iemiesojas viesnīcāKuldīgā pirmā apartamentu viesnīca Gothards durvis vēra pirms Jāņiem – 22. jūnijā. Viesnīcas koncepcijā stāsts par Kurzemes hercogu dzimtu savijas ar mūsdienu interjera un dzīvesveida tendencēm.
08:00 - 15.08.2023
Medu pērk tikai zāļu vietā, un bizness sarucisMedus uzskatāms par mūsu senču pirmo saldumu. Tas ir brīnumlīdzeklis, kas palīdz pret saaukstēšanos, uzlabo imūnsistēmu, ir gards cukura aizvietotājs dzērienos un izmantojams ne vien desertos, bet arī kā piedeva jeb mērce sāļām uzkodām un gaļas marinādei. Kuru ziedu medu visvairāk izvēlas Kuldīgas novada iedzīvotāji? Vai bizness ir ienesīgs? Par to saruna ar bitenieku Pēteri […]
08:00 - 14.08.2023
Grib izveidot Latvijas valriekstu zīmoluRendas pagasta Bukmeķos darbojas Latvijā lielākais aukstumizturīgo valriekstu šķirņu dārzs – SIA Westlake Baltijas klimatā izmēģina dažādas šķirnes.
08:00 - 06.06.2023
Nīkrācē atklāj lopkautuviAr plašu vērienu Nīkrāces pagasta Dzeldā atvērta jaunā lopkautuve, kas pieder Polijas uzņēmumam Skłodowscy.
09:00 - 30.04.2023
Būs darbs un izrāviens„Mākoņains laiks ar saules stariem,” tā situāciju nozarē raksturo Latvijas Būvuzņēmēju apvienības (LBA) priekšsēdis Gints Miķelsons. Sarežģījumu jau netrūks arī turpmāk, tomēr pēc vairāku gadu pārbaudījumiem uzņēmumos atgriezusies cerība ne vien izdzīvot, bet arī nopelnīt un plānot attīstību.Tāda atziņa skanēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Kurzemes biznesa klubā Kuldīgas Adatu fabrikā, kur analīzi par tendencēm […]