Svētdiena, 1. decembris
Vārda dienas: Arnolds,  Emanuels

Ražotājs ieguvis atzinību, veikals iet plašumā

Raksta autors: Amandas Gustovskas teksts un foto

07:59 - 22.11.2024

Img 5232
Kurzemes gaļsaimnieka veikals Kuldīgā turpmāk darbosies Liepājas ielā 44. Atklāšanā interesenti lūko piedāvājumu un to, kā telpas iekārtotas.

Kuldīgā jaunā vietā, Liepājas ielā 44, atvērts Kurzemes gaļsaimnieka veikals, kas iepriekš atradās Pilsētas laukumā 3. „Nu varēsim pircējus iepriecināt ar skaistām telpām,” saka tirdzniecības tīkla vadītāja Evija Mālniece, piebilstot, ka citas meklējuši trīs gadus.

Img 5229

Latvijā ir 64 Kurzemes gaļsaimnieka veikali, Kurzemē tie vēl ir Talsos, Liepājā, Aizputē, Saldū, Ventspilī, Tukumā. „Esam lielākie svaigās gaļas ražotāji, pārdevēji un pārstrādātāji Latvijā. Ražotne ir Paplakā, Dienvidkurzemes novadā. Augustā ieguvām BRC GS* sertifikātu, kas parāda atbilstību kvalitātei gan produktu sastāvā, gan laboratoriskajās analīzēs. Lai to iegūtu, ļoti daudz mācījāmies un mainījāmies,” skaidro E.Mālniece.

NOVĒRTĒ ĻAUŽU PLŪSMU

„Šo telpu piedāvājumu saņēmām no iznomātāja Māra Rendenieka no uzņēmuma Ozolnieku bode. Jaunais īpašnieks iegādājies visu ēku, kurā atvērts arī veikals AlkOutlet. Sadarbojamies arī citās pilsētās. Nomas maksa šeit, protams, ir augstāka, bet, domāju, tā atbilst ēkas funkcionalitātei. Iepriekš telpu platība bija ap 30 kvadrātmetriem, un pandēmijas laikā, kad bija jābūt divu metru distancei, gāja grūti.

Uzņēmumā cenšamies attīstīties par spīti dažādiem sīkumiem. Lielākām izmaksām esam gatavi, jo, redzot kuldīdznieku lielo atbalstu, ceram, ka viss izdosies. Pastāvīgo klientu ir daudz. Vecajās telpās darbojāmies ar ilgstošajiem pircējiem un šeit ceram ieinteresēt jaunus. Pirms es telpu nomai piekritu, Pilsētas laukumā pavadīju ilgāku laiku, vērojot, kāda ir cilvēku plūsma, un sapratu, ka šī izvēle būs pareiza. Apsvērām arī citu vietu tepat blakus, taču daži nobijās no tā, ka pārdodam gaļu un ēkā var gadīties nepatīkama smaka. Centāmies pārliecināt, ka tā nav, jo visa produkcija katru dienu tiek piegādāta svaiga, nekādiem atlikumiem ar jūtamu smaržu nevajadzētu būt.”

TOPĀ IR AUKSTĀ GAĻA

Kuldīgā veikals atvērts 2015. gadā, un pārdevēja Aina Dēnava tur strādā visus deviņus gadus: „Pircēji iecienījuši subproduktus – vairāk pērk ribas, zupas izlasi, bet arī no gatavās produkcijas pērk visu ko. Topā ir mūsu aukstā gaļa. Gadu gaitā klientus esam iepazinuši, un ir tādi, kuriem nemaz nav jāsaka, ko vēlas, jo mēs jau zinām.”

Rita un Dainis no Kuldīgas saka: „Pērkam šeit kauliņus, desu, galertu. Šad tad iegājām arī vecajā veikalā. Biežāk gan ejam uz gaļas veikalu Forevers, kas atrodas tepat, Pilsētas laukumā. Tur cenas zemākas.” Kuldīdzniece Ināra Zvidriņa ienākusi apskatīt jaunās telpas: „Pirkt šodien neko nedomāju, bet vēl noteikti iegriezīšos. Tagad telpas ir lielākas, gaišākas – iepriekšējās bija šauri. Veikalā iegāju ik pa laikam, pirku auksto gaļu, kauliņus. Viss vienmēr bijis svaigs – nekādu pretenziju. Citreiz gaļu vēl pērku Rumbas veikalā Liepājas ielā, kur arī ir laba un svaiga.”

BRC GS – globālais pārtikas drošības standarts

Atbildēt