Svētdiena, 26. janvāris
Vārda dienas: Ansis,  Agnis,  Agneta

Pirms pērc, gatavo un ēd, padomā!

Raksta autors: "Kurzemnieks"

13:23 - 15.02.2024

Dsc 0190

Par pārtikas drošību Kurzemnieka redakcijā diskutē: Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidkurzemes pārvaldes vadītāja Gita Riekstiņa, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma skolotāja, pārtikas tehnoloģe Dace Šēna, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas biroja uzņēmēju konsultante un Novada garšas koordinatoreKurzemē Linda Dūdiņa-Hoiere, veikalu tīkla Saldo pārstāve Kuldīgā Daina Jēkabsone, viesnīcas Jēkaba sēta restorāna vadītāja Madara Fetere un uztura zinātniece Gita Ignace.

Kurzemnieks publikāciju sērijā Cilvēks un drošība šoreiz uzmanības centrā – par pārtiku. Cik tā veselīga, cik droša, cik patērētāji par to zinoši un kur informāciju var atrast. Vai garšīga un dārga pārtika nozīmēr arī veselīga? Vai pietiekami uzmanīgi attiecamies pret to, ko dodam saviem bērniem un vai steigā arī paši neaizmirstam parūpēties par sevi.

Lūk, ieskats speciālistu viedokļos.

Dace Šēna: – Jāpiekrīt, ka starp garšīgs un veselīgs ne vienmēr var likt vienādības zīmi, ja runājam par gatavu produkciju. Taču var garšīgu ēdienu pagatavot bez krāsvielām, liela sāls daudzuma un cukura, stabilizatoriem.

Madara Fetere: – Labprātāk izvēlētos tikai vietējo produkciju, bet jāņem vērā arī sezonalitāte, nav jau ārvalstu produkti sliktāki par mūsējiem.

Gita Riekstiņa: – Patērētājam jāpaļaujas uz, manuprāt, vietējiem ražotājiem, kuru produkcija jau ierasta tirgū, tai cilvēki uzticas.

Gita Ignace: – Piekrītu, ka vispirms par drošu pārtiku var saukt to, kas nav bīstama. Manuprāt tai vajadzētu būt arī būtu jēgpilnai mūsu ķermenim.

Linda Dūdiņa–Hoiere: – Mājražotāji savu produkciju arī tirgo, viņi nevar atļauties zaudēt pircējus nekvalitatīva produkta dēļ.

____________________________

#SIF_MAF2023

Maf Logo
Atbildēt