08:00 - 25.06.2023
Pirmdien par 98 000 eiro Kuldīgas maizes ceptuvi nosolīja vienīgais pretendents – Kuldīgas SIA Pārsa. „Kā uzņēmējam šī joma nav man saistoša, bet tā ir vajadzīga pilsētai un cilvēkiem – gan tiem, kuri šeit strādāja, gan tiem, kuri vairākās paaudzēs iecienījuši šeit cepto produkciju,” sacīja jaunais īpašnieks Gatis Rozenfelds. Viņš nodarbojas ar tirdzniecību, nekustamajiem īpašumiem un bioloģisko lauksaimniecību. Precīzi vēl nevar pateikt, kad tieši ceptuve darbu atsāks, jo jānokārto dokumenti. Bet G.Rozenfelds norāda, ka tas būs vēl šogad.
Izsolē iegādātas iekārtas un produktu receptes, bet ēkas tiks nomātas no SIA Kuldīgas RPB. Iepriekšējais īpašnieks Dāvids Šternbergs pastāstīja, ka interesentu bijis vairāk, bet tie gribējuši tikai receptes: „Mans nosacījums bija tāds, ka maizei jātop šeit, jāstrādā arī tiem pašiem cilvēkiem. Citādāk ne – paņems receptes, un mums nebūs nekā.”
Jau rakstījām, ka līdz likvidācijai te strādāja 63 cilvēki, darbs bija maiņās. Stāsta uzņēmuma menedžere Lana Kulberga: „Pirms kāda laika bija ap 80, bet skaitu samazinājām tāpēc, ka bija arī apgrozījuma kritums, mēģinājām darbu optimizēt, strādāt efektīvāk. 95% cilvēku savu darbu darīja labi.” D.Šternbergs piebilst: „Lana ir vislabākā menedžere, jo uzņēmumam arī jāpelna.” Viņa darbu turpinās.
G.Rozenfelds apstiprina, ka viens no argumentiem, kāpēc izsolei pieteikties, bijis tas, ka būs darbinieki. Viņš jau saņēmis potenciālo strādnieku sarakstu, kurā ir ap 60 vārdu.
Kā piebilst L.Kulberga: „Vadība vienmēr centās izejvielas ņemt no vietējiem audzētājiem, piemēram, rabarberus vai ābolus plātsmaizei, miltus un citus. Darīsim to arī turpmāk.”
Turklāt izrādās, ka pašam G.Rozenfeldam darbs ceptuvē nav svešs, proti, pirms gadiem pieciem viņš šeit kādu laiku bijis izpilddirektora palīgs: „Zinu, kā te viss notiek. Arī daļa darbinieku mani atcerējās. Ja vajadzēs, sākumā ierīces nomainīsim vai atjaunosim. Galvā ir pāris ieceru, bet par tām runāt vēl pāragri. Ieviešot ko jaunu, ir arī izmaksas un risks, jo nezinām, vai iecere aizies.” L.Kulberga papildina: „Pagaidām galvenais ir noturēt konditorejas un maizes pamata receptūru, jo tai ir 50 gadu vēsture.”
Vai atgriezīsies arī uzņēmuma veikals Kukulītis? Jaunā vadība sola par to padomāt.
"Kuldīgas maizes ceptuvei" būs turpinājums